نویسنده

  • 0 کاربر نظر خود را گفته اند
  • 0 نفر پسندیدن

 SEO (Search Engine Optimization)

سال‌هاست که SEO در میان بازاریابان دیجیتال به عنوان یک کلیدواژه استفاده میشه. این همون چیزیه که در جامعه‌ی دیجیتال مارکتینگ؛ همه از اون صحبت میکنن و دنبالشن. در حقیقت اصطلاح ""SEO هر ماه؛ بین 10k تا 100k جستجو رو در گوگل داره. این آمار به‌وضوح نشون‌دهنده‌ی مقدار علاقه‌ی افراد، به موضوع سئوست.

با این حال، اگه کسی هستی که هنوز از روند جستجوگرهای SEO اطلاعات کافی نداری و میخوای اطلاعات کافی رو در این‌باره به دست بیاری؛ محل مناسبی رو برای کسب اطلاعات پیدا کردی! بعد از خوندن این مقاله؛ تو همه‌ی اصول SEO و نحوه‌ی عملکرد این دانش رو میدونی.

سئو چیست؟

به‌طور خلاصه SEO (بهینه‌سازی موتور جستجو) فرآیند بهینه‌سازی وب‌سایت؛ برای دریافت ترافیک ارگانیک بیشتره.

این کار ممکنه شامل تغییر در طراحی وب‌سایت، layout، محتوا و سایر جنبه‌های فنی و غیرفنی باشه؛ تا بهترین نتیجه ‌به دست بیاد. وب‌سایت تو؛ باید بتونه به‌تنهایی و بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای، برای تو بازدید کافی به دست بیاره.

این یک روش پایدار؛ برای به دست آوردن بازدید بیشتر از وب‌سایت، در طولانی‌مدته و ارزش تلاش کردن رو داره. به همین دلیله که بازاریاب‌‌ها؛ روی سئو سرمایه‌گذاری میکنن و وقت و تلاش زیادی رو برای اون صرف میکنن.

همه‌ی پروسه‌ی SEO؛ مسابقه‌ایه که برای اینکه صفحات فرود وب‌سایتت، در صفحه‌ی اول نتایج موتور جستجو، هنگام جستجوی یک موضوع خاص، بتونه رتبه‌ی بالایی رو کسب کنه.

مثلاً تو عبارت "بهترین وکلا در نیویورک" رو در گوگل جستجو میکنی. بعد؛ صفحه‌ی نتایج موتور جستجو ((SERP  رو میبینی که وب‌سایت‌های مربوط به جستجوی تو رو نشون میدن.

بیایید این نتایج را با همدیگه موردبررسی قرار بدیم:

اول؛ مجموعه نتایج تبلیغات جستجوی پولی ((paid search ads برای تو نشون داده میشه که افراد؛ برای رسیدن به این جایگاه در بالای Google SERP؛ در مورد این کلمه کلیدی خاص، هزینه‌ پرداخت کردن.

در مرحله‌ی بعد، میتونی Google Map رو به همراه لیست‌های تجاری وکلای مختلف رو ببینی. قسمت بعدی؛ قسمت (people also ask) "افراد همین سوال رو میپرسن" ظاهر میشه که بقیه‌ی جستجوهای مرتبط به این موضوع رو، به همراه جوابش نشون میده.

در آخر؛ ده لیست جستجوی ارگانیک مختلف رو برای موضوع مورد نظرت میبینی. این ده لیست جستجوی ارگانیک؛ همون جایگاهیه که افراد در وقت سرمایه‌گذاری در سئو، برای رسیدن به اون با همدیگه رقابت میکنن.

برای هر کلمه کلیدی؛ ممکنه هزاران نفر وجود داشته باشن که بخوان در این ده نتیجه جستجو، در صفحه‌ی اول SERP حضورداشته باشن. پس وقتی‌که تلاش میکنی کارهای مرتبط به سئو رو انجام بدی، رسیدن به این جایگاه؛ همون نتیجه نهاییه که تو میخوای به اونجا برسی.

البته تو میتونی این کار رو به شکل دیگه‌ای انجام بدی و سعی کنی که به یکی از سه جایگاه بالا برسی. با این حال تبلیغات؛ هزینه‌ی زیادی داره و در طولانی‌مدت نمیشه اون رو اجرا کرد. به‌خصوص اگه سرمایه‌ی زیادی نداشته باشی. اینا قسمتی از بازاریابی موتور جستجو (SEM) محسوب میشن و جز اصول SEO نیستن.

قطعاً تو میتونی در قسمت کسب‌وکارم در گوگل ((Google My Business ؛ در لیست قرار بگیری و سعی کنی در قسمت گوگل مپ (Google Maps) تو فهرست باشی. این بخشی از سئو محسوب میشه که به اون "لوکال سئو (local SEO) میگن و مخصوصاً برای مشاغل محلی خیلی مفیده. این موضوع باید به صورت جداگانه بهش پرداخته بشه.

تمرکز این مقاله؛ عمدتاً بر این موضوعه که چطور به کمک SEO میتونی بیشترین میزان بازدید ارگانیک رو به دست بیاری. اما قبل اینکه به جزئیات نحوه‌ی این کار بپردازیم، اول باید نحوه‌ی کار موتورهای جستجو رو بدونیم.

موتورهای جستجو Search Engines

زمانی که کاربر، جستجویی رو در گوگل تایپ میکنه، موتور جستجو؛ میلیون‌ها ورودی رو موردبررسی قرار میده تا مرتبط‌ترین نتایج جستجو رو، به ترتیب کاهش ارتباط با موضوع جستجو رو نشون بده. اونا با الگوریتم‌های خاصی، این کار رو میکنن و معمولاً در روند کاریشون تغییراتی انجام میدن.

به هر حال، قاعده‌ی اساسی بر طبق همون رابطه‌ست. هر موتور جستجو اول، صفحاتی رو که فکر میکنه بیشترین ارتباط با کلمه جستجو شده رو داره، نمایش میده. همون‌طور که برای تو در ادامه‌ی مقاله آوردیم، اونا با استفاده از یک سری توابع، این کار رو انجام میدن.
 

موتورهای جستجو

خزیدن (Crawling)

این همون روندیه که یک موتور جستجوگر در اینترنت، برای پیدا کردن محتوا از اون استفاده میکنه.

ایندکس کردن (Indexing)

روشیه که از طریق اون، موتور جستجو، محتوای آنلاین رو درک میکنه و اون رو ذخیره‌سازی و سازماندهی میکنه.

برای هر صفحه‌ی آنلاین، موتور جستجو سعی میکنه به بهترین شکل محتوا رو درک کنه و اونا رو دسته بندی کنه. به‌ این‌ ترتیب موتور جستجو، دارای ایندکس یا پایگاه داده‌ای کاملی از نتایجه که میتونه برای پرس‌وجوهای موتور‌های جستجوگر، نتایج مرتبطی رو ارائه بده.

رتبه‌بندی (Ranking)

رتبه‌بندی فرآیندیه که از طریق اون، موتور جستجو تصمیم میگیره که کدوم‌ یک از صفحات ایندکس شده، اول برای یک جستجوی خاص نمایش داده بشه. الگوریتم این کار، اغلب تغییر میکنه اما تو به عنوان بازاریاب، باید در جریان آخرین تغییرات قرار بگیری.

 

رتبه بندی

 

اصول سئو

همون‌طور که قبلاً گفتیم، پویایی سئو؛ در حال تغییره و تو باید در مورد آخرین روندها و تغییرات الگوریتم به روز باشی. با این‌ حال بعضی از اصول اساسی سئو وجود دارن، که یک ماهیت ثابت دارن.

این اصول یا استراتژی‌های SEO؛ مبنای نحوه‌ی ایجاد اون برای تو و ایجاد ترافیک ارگانیک بیشتر برای وب‌سایت تو قرار میگیرن. از استراتژی‌هایی که در ادامه‌ی مقاله برای تو آوردیم در انجام اصول SEO وب‌سایتت استفاده کن.

 

اصول سئو


بک لینک‌ها (Backlinks)

بک‌لینک در اصل به معنای لینک‌هاییه که از وب‌سایت‌های دیگه، به سایت تو ایجاد میشن و مخاطبان رو به وب‌سایت تو هدایت میکنن. افراد؛ برای هدایت کاربران به سایر محتوای مفید یا اعتبار دادن به برخی از اطلاعاتی که از وب‌سایت تو نقل کرد‌ن، به وب‌سایت‌های دیگه لینک میخورن.

هرچه وب‌سایت‌هایی که به تو لینک میدن، اعتبار بیشتری داشته باشن، اعتبار وب‌سایت تو هم بیشتر میشه. به همین دلیل، تو باید گرفتن بک‌لینک، از وب‌سایت‌هایی با دامنه‌ی معتبر و مرتبط با موضوع کاریت رو، مد نظر داشته باشی.

در مورد معیارهای رتبه‌بندی موتورهای جستجو، کیفیت لینک‌ها در وب‌سایت یا صفحات فرود، خیلی مهمه. هرچقدر بک‌لینک‌های باکیفیت بیشتری داشته باشی، شانس تو برای داشتن رتبه‌ی مناسب بالاتر میره.

 

بک لینک

 

محتوای مرتبط

وقتی صحبت از سئو میشه، نمیتونیم نقش مهم محتوای مرتبط رو نادیده بگیریم. درباره‌ی بهبود رتبه‌بندی جایگاه تو در موتورهای جستجو، این موضوع احتمالاً مهم‌ترین معیار محسوب میشه.

همه‌ی موتورهای جستجو سعی میکنن تا مرتبط‌ترین نتایج رو به کاربران نمایش بدن. این اولین معیار برای همه‌ی موتورهای جستجوگره. به همین دلیل، برای رسیدن موفقیت در سایتت به‌وسیله SEO، باید به بهبود کیفیت محتوای وب‌سایتت داشته باشی.

منظور از کیفیت اینه که اگر میخوای صفحه‌ای خاص، برای یک کلمه کلیدی ویژه رتبه‌بندی بشه، پس باید برای افرادی که اون کلمه کلیدی رو مورد جستجو میکنن، با ارزش باشه.

فقط استفاده از کلمات کلیدی تصادفی در محتوا، برای داشتن رتبه‌بندی خوب، دیگه کافی نیست. محتوای تو باید برای همه‌ی افرادی که مورد هدفتن، مفید و مرتبط باشه.

موتورهای جستجو در تشخیص اینکه محتوای تو مرتبط و مفیده یا خیر؛ خیلی مناسبن. مثلاً تو رتبه‌بندی خوبی داری چون محتوات رو با کلمات کلیدی پر کردی و بر اساس اون، مقداری ترافیک به دست میاری. با این‌ حال افراد، در وب‌سایت تو نمی‌مونن و به‌محض اینکه میبینن محتوای تو مشکل اونا رو حل نمیکنه، سایتت رو ترک میکنن. موتورهای جستجو، این موضوع رو به راحتی تشخیص میدن و وقت ارزیابی، این موارد رو در نظر میگیرن.

پس وقتی هر محتوایی که ایجاد میکنی؛ باید این نکته رو در نظر بگیری که در ذهن مخاطبت چی میگذره. به این فکر کن که وقتی اونا میخوان کلمه‌ی کلیدی خاصی رو مورد جستجو کنن، به دنبال خوندن چه موضوعین.

اگه تولید محتوا رو با این دیدگاه شروع کنی؛ دیگه نیازی به اتکا به تاکتیک‌هایkeyword-stuffing  (پر کردن محتوا با کلمات کلیدی تکراری و تصادفی) نداری. اگه محتوای تو مفید و مرتبط باشه، خودبه‌خود رتبه‌بندی میشه. به همین سادگی!

تجربه‌ی کاربر (UX)

این معیار؛ معیار خیلی مهمیه که موتورهای جستجو برای رتبه‌بندی صفحات، اون رو در نظر میگیرن. تجربه‌ی کاربر؛ در رابطه با اینکه کاربران چه واکنشی در تعامل با وب‌سایت تو دارن.

بعضی از سوالاتی که تو باید در نظر داشته باشی تا متوجه بشی که کاربران تجربه‌ی خوبی در مرور وب‌سایتت دارن یا نه:

  • اونا در وب‌سایت تو، وقت صرف می‌کنن یا به‌راحتی از صفحات فرود خارج میشن؟
  • چند نفر، صفحات دیگه وب‌سایتت، نه فقط صفحه‌ای که در اون قرارگرفتن، رو بازدید میکنن؟
  • زمان باز شدن صفحات وبت طولانیه؟
  • راهنمای وب‌سایت تو برای مخاطبان آسونه یا سخته؟

 این کار پیچیده به نظر میای اما واقعاً این‌طور نیست. همه‌ی این موارد؛ در طراحی وب‌سایت به صورت ساده و کاربرپسند در نظر گرفته میشه.

SEO فقط مربوط به کلمات کلیدی و لینک‌ها نیست. یک جنبه‌ از سئو وجود داره که با طراحی وب‌سایت و تجربه کاربری ((UX مرتبطه که به اون سئو تکنیکال (technical SEO) میگن. خیلی از مبتدیان اغلب، این جنبه رو نادیده میگیرن و فقط بر روی کلمات کلیدی و لینک‌ها تمرکز میکنن. با این‌ حال اقدامات SEO تو، بدون بررسی این جنبه، کامل نیست.

هدف تو باید این باشه که تا حد امکان؛ مخاطب بتونه به راحتی در وب‌سایت تو به قسمت‌های مختلف هدایت بشه و سایت رو مرور کنه. انجام این کار ممکنه طول بکشه اما ارزش صرف وقت و تلاش رو داره.

 

در آخر

لینک‌ها، محتوا و تجربه‌ی کاربری؛ سه رکن اساسی سئو محسوب میشن.‌ الان که همه‌ی اصول SEO رو  میدونی، باید برای پیاده‌سازی این عوامل در وب‌سایتت اقدام کنی. با توجه به این سه اصل، اساس SEO رو شروع کن و اونا رو به شکل صحیحی ایجاد کن.

با این حال؛ کار تو هنوز تموم نشده. پس از اینکه به این جنبه‌ها رسیدی، میتونی درباره‌ی بقیه‌ی تاکتیک‌ها و استراتژی‌های دیگه‌ی SEO تحقیق کن. سئو؛ کاری نیست که تو فقط یک‌بار اون رو انجام بدی و انتظار داشته باشی که برای همیشه تدوام داشته باشه. این کار؛ مستلزم یک تلاش مستمره و تو باید آماده باشی تا زمان طولانی مدت رو برای این‌کار سرمایه‌گذاری کنی و تلاشت رو در طولانی‌مدت صرف اون کنی.

نظرات شما:

منتظر خوندن نظر ارزشمند تو هستیم.

آزمایشگاه ایده
خبرنامه
آموزش

من خلاق بیدار شو

آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت ... آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت بعضی از افراد در دنبال کردن و رسیدن به اهداف و آرزوهایشان چیست؟
دانلود