نویسنده

  • 5 کاربر نظر خود را گفته اند
  • 0 نفر پسندیدن

کپی رایتینگ چیست؟ زندگی روزانه یک کپی رایتر

کپی رایتینگ با قانون کپی رایت اشتباه گرفته میشه. کپی رایتینگ؛ به هنر نوشتن تبلیغات گفته میشه. بیشتر مواقع به معنای استفاده از کلمات، برای ترغیب افراد به خرید محصول یا خدماته. اوج کاری یک کپی رایتر حرفه‌ای، نوشتن نسخه تبلیغاتی برای تبلیغات تلویزیونیه.
اما اصطلاح "کپی رایتینگ" به کلیه کلمات استفاده شده در ایجاد محتوای تجاری مشاغل و سازمان‌ها گفته میشه. این محتوا برای ترغیب مخاطب به انجام اقدام مورد نظر استفاده میشه. تو به عنوان یک کپی‌رایتر نسخه وب‌سایت، پست‌های وبلاگ، اطلاعیه‌های مطبوعاتی، بروشور، جزوه، کاتالوگ، پست‌های شبکه‌های اجتماعی و ... را می‌نویسی. حتی دکمه‌های CTA در وب‌سایت‌ها هم نوعی کپی رایتینگن که به اونا میکروکپی (microcopy) گفته میشه.

کپی مناسب؛ برای اداره‌ی یک تجارت ضروریه، چون قسمت عمده‌ای از هویت یک برند تجاری رو تشکیل میده. کپی رایتینگ یک عمل با ارزشه چون برای انتقال پیام سازمان‌ها، از یک روش موثر استفاده میکنه که برای اونا موثره. اگه میخوای وارد این‌کار بشی، مطالعه‌ات رو ادامه بده تا بتونی به مهارت‌هایی که در کپی‌رایتینگ نیازه برسی.
تو به عنوان یک کپی‌رایتر میتونی از چند راهکار مختلف استفاده کنی:

  • کار در شرکت - تو به صورت تمام وقت، فقط برای یک شرکت کار میکنی و همه‌ی کپی رایت‌های مورد نظر اونا رو می‌نویسی. کار برای یک شرکت به این معنیه که از همه‌ی جزئیات برند آگاه باشی، اما تنوع کاری کمتری داری.
  • کار در آژانس‌های تبلیغاتی به وسیله‌ی کار تمام وقت در آژانس‌های تبلیغاتی میتونی با مشتریان مختلفی کار کنی. این یک روش عالی برای افزایش تجربه، در نوشتن متن و تمرین در نوشتن، با لحن‌های گوناگون برای برند‌های مختلفه.
  • کار به عنوان فریلنسر (freelancer) - برای خودت کار میکنی و تو اصولاً آژانس یک نفره‌ای که کارهای مختلفی رو برای انواع مشتریان انجام میدی. همه‌ی چیزی که تو لازم داری یک لپ‌تاپه و تو میتونی در هر مکانی کارِت رو انجام بدی. این استقلال موقعیت مکانی، برای خیلی از کپی ‌رایترها، جذابیت زیادی ایجاد میکنه.

 

بیشتر کپی‌رایترها؛ همه‌ی این موارد رو در طول زندگی حرفه‌ای‌شون امتحان میکنن. خیلی از اونا کارشون رو با نوشتن به عنوان کپی رایتر؛ در شرکت یا آژانس تبلیغاتی شروع میکنن چون این روش خوبی برای کسب تجربه‌ قبل از کار فریلنسری محسوب میشه. تو میتونی از اول به عنوان یک کپی‌رایترِ فریلنسر،‌ کارِت رو شروع کنی، اما انجام این کار بدون تجربه، چالش برانگیزتره.

 

انواع کپی رایتر

 


بعضی از کپی رایترها تخصصشون رو در یک صنعت خاص مثل فنآوری یا گردشگری انتخاب میکنن اما بعضی دیگه با کار در صنایع مختلف، همه‌ی گزینه‌های پیش‌رو رو حفظ میکنن. ممکنه به طور طبیعی مدتی بعد از شروع کار، به عنوان یک کپی رایتری که در همه‌ی زمینه‌ها محتوا مینویسه، به یک متخصص کپی‌رایت در یک زمینه‌ی خاصی تبدیل بشی.

زندگی روزانه کپی رایترها

ماهیت زندگی روزمره‌ی تو به عنوان کپی رایتر، به نوع نوشتن متن تو بستگی داره. اما واضحه که تو میتونی بیشتر روزت رو صرف نوشتن کنی. این کار میتونه در لحظات writer's block (رایترز بلاک، شرایطیه که در مرحله‌ی اول مربوط به نوشتنه. در اون حالت نویسنده، توانایی تولید اثر جدید رو از دست میده یاخلاقیتش کم میشه. این از دست دادن توانایی نوشتن و تولید کار جدید، نتیجهی مشکلات تعهد یا فقدان مهارت نوشتن نیست) به یک چالش تبدیل بشه! البته این کار معطوف به نوشتن کلمات کلیدی نیست. مثل هر شغلی، پاسخ دادن به ایمیل‌ها و تعامل با ادمین‌های دیگه، قسمتی از کاری تو رو تشکیل میده.

تا موقعی که در شرکت کار نکنی، میتونی کارهای مشتریان مختلف رو انجام ‌بدی و در سبک‌ها و قالب‌های متنوعی درباره‌ی انواع موضوعات مختلف بنویسی. متوجه میشی که باید در همه‌ی مواردی که حتی اگه قبلاً به اونا فکر نکردی، متخصص بشی. تحقیقات و طوفان فکری، به بخش قابل توجهی از زندگی روزمره‌ی تو، در پروژه‌های جدید تبدیل میشه.

همیشه نباید یک محتوا رو از صفر بنویسی. تو ممکنه با یک متن که از قبل موجوده کار کنی و اون رو از یک متن طولانی و پر اصطلاحات، به یک متن واضح و مختصر تبدیل کنی که هر مخاطبی بتونه اونو درک کنه. ممکنه فقط خلاصه‌ای از یک خط به تو داده بشه و ازت بخوان جادو کنی! ممکنه از یک متن مختصر شروع کنی و اونو به چند صفحه برسونی و با اهداف برند همسو شی.

 

کپی رایتر

مهارت‌های کپی رایتر

حتماً اینجوری نیست که چون در مدرسه، به زبان مادری تسلط پیدا کردی یا اینکه دوست داری پست‌های وبلاگ یا داستان‌هات رو بنویسی، کپی رایتر خوبی بشی. به طور طبیعی دونستن نقش و دستور زبان به صورت بی‌عیب و نقص، خیلی ضروریه اما این فقط برای شروع کاره. برای موفقیت به عنوان کپی رایتر به این توانایی نیاز داری:

  • فروش: بیشترین موضوعی که کپی رایترها درباره‌ی اون مینویسن؛ مرتبط با فروش محصولات یا خدماته و گاهی ممکنه محصولات یا خدماتی که درباره‌ی اون مینویسن، خیلی جذاب نباشه. توانایی پیدا کردن علاقه‌مندی و نوشتن محتوای جذاب درباره‌ی هر موضوعی، برای تبدیل شدن تو به یک کپی رایتر خیلی ضروریه.
  • ذهنیت مخاطبت رو درگیر کن: درک اینکه برای چه نوع مخاطبی می‌نویسی و سبک نوشتنت رو با اونا در یک مسیر درنظر بگیر. در کار کپی رایتر این موضوع مهمیه. مخاطبان تو با چه چالش‌هایی روبرو میشن و چیزی رو که میخوای بفروشی، چطور میتونه زندگی اونا رو آسون کنه؟
  • جابه‌جایی بین سبک‌ها: تو باید به نوشتن on brand (مختص برای یک برند) برای گروه گسترده‌ای از مشتریانت عادت کنی. ممکنه چیزی که برای یک برند مناسبه، برای برند دیگه‌ای مناسب نباشه و برند‌های بزرگ‌تر لحن برند (سبک و سیاق تبلیغات) خاصشون رو دارن. پس تو باید توانایی پیروی از اون رو داشته باشی.
  • داستان برند رو بگو: "قصه گویی" به کلید واژه‌ای در کپی رایتینگ تبدیل شده و دلیل خوبی هم داره. گفتن داستان یک شرکت؛ یک راه عالی برای جلب توجه مشتریان، به ایده‌ی برنده. با وجود رقابت زیاد، استفاده از بعضی تخیلات، برای کمک به مشتریانت در تجارت، خیلی ضروریه.
  • با روندها همراه باش: برای حفظ جایگاهت به عنوان کپی رایتر؛ باید با توجه به حوزه‌ای که در اون تخصص داری، در جریان آخرین روندها قرار بگیری. ممکنه این کار به معنی پیگیری اخبار مربوطه یا مشاهده موارد عوام پسند روزمره باشه. مثلاً به عنوان یک کپی رایترِ سبک زندگی، مطالعه‌ی جدیدترین مجلات زنانه و مردانه، تو رو در جریان آخرین مد‌ها و نوع بیانی که برای نوشتن از اونا استفاده میشه، میذاره.
  • پروژه‌ها رو مدیریت کن: مدیریت پروژه؛ قسمت مهمی از زندگی یک نفر به عنوان کپی رایتره و تو به احتمال زیاد، همزمان چندین پروژه رو دریک زمان انجام میدی. مدیریت انتظارات مشتری (Managing clientsexpectations)، پیگیری اطلاعاتی که به اون نیاز داری و اطمینان از رعایت ضرب‌الاجل‌ها، قسمتی از این کاره تا تو بتونی کپی رایتر موفقی بشی.
  • درک خواسته‌های مشتریان: مشتریان همیشه درباره‌ی چیزی که از تو میخوان شفاف نیستن. کپی رایترهای موفق، در پرسیدن سوال‌های مناسب مهارت دارن مطمئن بشن که به اندازه‌ی کافی، آگاهی لازم برای پاسخگویی به نیازهای مشتری رو دارن. داشتن توانایی پیش‌بینی میزان استقبال از پیشنهادات و نظرات، برای تو خیلی مفیده.

علاوه بر این موارد، داشتن بعضی مهارت‌های دیگه هم برای کار تو مفیده که در اینجا اونا رو برای تو توضیح میدیم.

همونطور که قبلاً هم گفتیم، تو باید بتونی زبان مادریت رو، در حد استانداردی قابل قبولی بلد باشی و روی دستور زبان هم به صورت بی‌عیب و نقص تسلط داشته باشی. تو باید به جزئیات زیادی توجه کنی و باید در تحقیقات، به شیوه‌ی مناسبی عمل کنی. تو مجبوری درباره‌ی موضوعاتی که ممکنه قبلاً از اونا آگاهی نداشتی به طور تخصصی محتوا بنویسی.
مهمتر از همه، تو باید درک روشنی از رفتار مصرف‌کننده و عاملی که به افراد مختلف برای خرید انگیزه میدن داشته باشی. تو به خیلی از تکنیک‌های نوشتاری متقاعدکننده احتیاج پیدا میکنی.
در این کار داشتن درک درستی از نحوه‌ی کار وب‌سایت‌ها ضروریه چون معمولاً برای هدایت افراد به یک وب‌سایت، باید از قدرت کلمات استفاده کنی. یعنی که تو باید بهترین روش‌های نوشتاری برای وب رو درک کنی و باید تجربه‌ی کاربر و نحوه‌ی جستجو مخاطب در وب‌سایت‌ها رو هم بدونی.

مثل بیشتر تجارت‌ها، داشتن مهارت‌های ارتباطی، برای برقراری رابطه‌ی مناسب با مشتری خیلی مهمه. ماهیت کپی‌رایتینگ به این صورته که تو معمولاً به تنهایی کارِت رو انجام میدی. پس باید فردی باشی که انگیزه‌ی کاری زیادی داره و بتونی به طور همزمان، چندین کاری که تحویل فرصت محدودی دارن رو مدیریت کنی، بدون اینکه کسی نظارتی روی کارِت داشته باشه.

بعضی مهارت‌های مکمل وجود داره که ممکنه به تو در یافتن کار، به عنوان کپی رایتر کمک کنه. مثل:

  • HTML: نیازی نیست که از جزئیات اون اطلاع داشته باشی اما توانایی انجام کارهای اساسی مثل عنوان بندی وURL ها به تو کمک زیادی میکنه.
  • SEO: بهینه‌سازی موتور جستجو موقع نوشتن برای وب با اهمیته و متوجه میشی که بعضی از مشتریان، کلمات کلیدی رو بهت ارائه میدن که میخوان اونا رو در کپی‌شون وارد کنی. اگه قصد نوشتن محتوایی دیجیتالی رو داری، داشتن دانش اولیه‌ی حداقلی در مورد SEO مفیده.
  • رسانه‌های اجتماعی: حتی اگه قصد ارائه خدمات به رسانه‌های اجتماعی رو نداری، خوبه که درک درستی از شبکه‌های مختلف اجتماعی رو داشته باشی اما نه فقط به این دلیل که ممکنه در آینده از تو بخوان برای اونا محتوا بنویسی چون انجام این‌ کار به تو کمک میکنه تا بتونی به صورت حرفه‌ای پیشرفت کنی.
  • تبلیغات جستجوی پولی: امکان نوشتن محتوا برای تبلیغات آنلاین مثل مواردی که در گوگلوجود دارن. با انجام این‌ کار تو یک مهارت رو به مهارت‌های دیگه‌ات اضافه میکنی.

 

کپی رایتینگ

شرایط یک کپی رایتر

هیچ تعریف و استاندارد رسمی و بین‌المللی برای تعریف شرایط و ویژگی‌های کپی رایتر وجود نداره و کپی‌رایتر بودن مهارت مهمیه که باید در حین کار، یاد گرفته بشه. با این حال برای شروع کار و گواهینامه‌های آموزشی برای درج در رزومه‌ی کاری، سازمان‌هایی وجود دارن که دیپلم و مدارک دیگه‌ای رو برای کمک به تو، برای یادگیری اصولی ارائه میدن.

مثل:

  • دوره‌های آموزشی کپی رایتینگ علی شهبازی
  • دوره‌ی جامع کپی‌رایتینگ در مدرسه‌ی نویسندگی
  • دوره‌ی تبلیغ‌نویسی یوسف فراهانی

اگه قصد داری در صنعت خاصی متخصص بشی، ممکنه به این فکر کنی که برای پیشرفت در این زمینه چه کارهایی رو میتونی انجام بدی. مثلاً اگه قصد داری در زمینه‌ی نوشتن محتوای مربوط به امور حقوقی یا مراقبت‌های بهداشتی تخصص داشته باشی؛ دوره‌ای‌ یا مدارکی وجود داره که با گذروندن یا گرفتنش بتونی ثابت کنی که در کارِت مهارت داری؟

چگونه تجربه خود را در کپی رایتینگ افزایش دهیم؟

هر نوع شغل تبلیغاتی که در ذهنت داری، به روشی نیاز داره که بتونی اون رو اثبات کنی. درباره‌ی کپی‌رایتینگ هم باید مهارت در نوشتن و وسعت مهارتت رو نشون بدی. شروع به کار کردن به عنوان کپی رایتر بیشتر از کسب مهارت، نیازمند کسب تجربه‌ست. وقتی که می‌خوای درخواست شغلی بدی یا به عنوان فریلنسر کار کنی؛ معمولاً متوجه این نکته میشی که کارفرمایان و مشتریان، علاقه زیادی به خوندن بعضی از نمونه‌ی کارهای قبلی تو دارن.

در اینجا بعضی از روش‌هایی که در شروع کار، برای ایجاد نمونه کارهای کپی رایتینگ مناسبه رو برای تو آوردیم:

  • وب‌سایت یا وبلاگ شخصیت رو راه اندازی کن: راه‌اندازی وبلاگ شخصی و نوشتن درباره‌ی موضوعی که از اون لذت میبری، راهی عالی برای نمایش گذاشتن مهارت‌های تو محسوب میشه.
  • برای دوستان و خانواده‌ات بنویس: تو میتونی با دعوت از دوستان و خانواده و نوشتن مطالب بامزه، در رسانه‌های اجتماعی جنبه‌ی کاری مناسبی، برای افرادی که نیاز به کپی رایتر دارن رو ارائه بدی.
  • برای موسسات خیریه بنویس: بیشتر موسسات خیریه، نیاز به صرفه‌جویی بودجه‌ای دارن. پس تو میتونی با مراجعه به این نوع سازمان‌ها، کپی رایتینگ مجانی یا ارزونی رو انجام بدی.

برای ذخیره‌ی نمونه کارهات، به یک محل نیاز داری و بهترین گزینه اینه که تو قسمتی از وب‌سایت یا وبلاگت رو، برای نمایش نمونه کارهات اختصاص بدی. تحقیقات نشون میده که نمونه کارهای آنلاین، میتونن در مصاحبه‌ی شغلی خیلی به تو کمک کنن.

چگونه می‌توان شغلی به عنوان کپی رایتر یافت؟

اگه تصمیم داری به صورت تمام وقت استخدام بشی، مکان‌های زیادی برای جستجوی کار به عنوان کپی‌رایتر وجود دارن. بعضی از محل‌های مناسب برای شروع رو در اینجا آوردیم:

  • پلتفرم‌های کاریابی مثل  LinkedIn Jobs
  • وب‌سایت‌های آژانس‌ها: در آژانس‌های بازاریابی دیجیتال و محتوا در Google جستجو کن و برای پیدا کردن آژانس‌هایی که کپی رایتر جذب میکنن، کلمه‌ی "کپی رایتر" رو به جستجو اضافه کن.
  • رسانه‌های اجتماعی محلی عالی برای جستجوی مشاغل کپی‌رایتنگه. سعی کن عباراتی مثل "شغل کپی رایتر" رو در توییتر جستجو کنی و ببینی چه تبلیغاتی برای تو مشخص میشه.

مثل خیلی از کارها، کپی رایتینگ یک شغلی رقابتیه و ارزشش رو داره که بتونی در اون نسبت به بقیه متمایز باشی. مسلماً بهترین کاری که تو در این زمینه میتونی انجام بدی، راه‌اندازی یک وب‌سایت جذابه که ظاهر حرفه‌ای هم داشته باشه. لازم نیست مثل جو کلمن (Joe Coleman) افسانه‌ای، جزء نویسندگان حرفه‌ای باشی. اما ارزش این رو داره تا مطمئن بشی که محتوای شخصی تو به زیبایی طراحی شده و از نظر بصری هم به شکل جذابی به نمایش دراومده تا بتونی خدماتت رو بفروشی. همون‌طور که قبلاً گفتیم به کار بردن نمونه کارهای عالی؛ که انواع سبک‌های نوشتاری رو به نمایش میذاره، خیلی ضروریه. چون کارفرمایان احتمالی میخوان نمونه کارهای تو رو ببینن.

کپی رایتر فریلنسر

اگه ترجیح میدی این کار رو به تنهایی انجام بدی، وضعیت شغلی تو به عنوان یک کپی رایتر فریلنسر، به طرز شگفت‌انگیزی آسونه.
۱. وب‌سایت شخصیت رو راه‌اندازی کن - همونطور که در قسمت قبلی در این‌باره صحبت کردیم.
۲. در سایت‌های مخصوص به عنوان خوداشتغالی ثبت نام کن
۳. شروع به جستجوی کار کن - نکات رو درباره‌ی نحوه‌ی پیدا کردن کار به عنوان فریلنسر رو بررسی کن.
۴. دریافت حقوق همه‌ی نکاتی لازم که تو در مورد نحوه‌ی دریافت حقوق، به عنوان فریلنسر نیاز داری رو بررسی کن.

آیا کپی رایتینگ شغلی مناسب برای شما می‌باشد؟

در آخر کپی رایتینگ، یک حرفه‌ی جالب و متنوعه که همیشه سلول‌های مغز تو رو درگیر میکنه و تو رو با موضوعاتی آشنا میکنه که قبلاً هرگز درباره‌ی اونا چیزی نمی‌دونستی. این کاریه که در طول زمان و موقعیت‌های مکانی مختلف، در صورت تمایل کار به صورت فریلنسر، میتونه به تو انعطاف‌پذیری کاری کاملی رو بده و مشاهده‌ی نتیجه‌ی کار تو به صورت چاپی یا آنلاین، برای تو خیلی هیجان انگیز و باورنکردنی میشه.

این حرفه بدون نقص و اشکال نیست. این حرفه‌ای انفرادیه، پس تو مناسب عضویت در یک تیم پر انرژی نیستی.

نظرات شما:

منتظر خوندن نظر ارزشمند تو هستیم.

آزمایشگاه ایده
خبرنامه
آموزش

من خلاق بیدار شو

آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت ... آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت بعضی از افراد در دنبال کردن و رسیدن به اهداف و آرزوهایشان چیست؟
دانلود