نویسنده

  • 0 کاربر نظر خود را گفته اند
  • 0 نفر پسندیدن

۱۱ نکته و ترفند سئو برای بهبود ایندکس شدن

تو با در نظر گرفتن و انجام این ۱۱ نکته میتونی کمک زیادی به وب‌سایتت بکنی تا جایگاه بالایی در رتبه‌بندی به دست بیاری.

وقتی که یک سایت فعال شد یا زمان خاصی از فعالیتش گذشت، بیشتر وب‌مسترها دیگه به فکر بودجه‌ی خزش نیستن. تا وقتی که در وب‌سایتت، لینک دادن به پست‌های وبلاگ جدید رو ادامه بدی، وبلاگت باید به آسونی در ایندکس گوگل یا بینگ نشون داده بشه و رتبه‌بندی شروع بشه.

فقط با گذشت زمان متوجه میشی که سایتت، رتبه‌بندی کلمات کلیدی رو از دست میده و هیچ کدوم از پست‌های جدیدت، حتی به ۱۰۰ مورد برتر کلمه کلیدی نمیرسن.

این کار میتونه به علت نتیجه ساختار فنی سایتت، محتوای ضعیف یا تغییرات الگوریتم جدید باشه. همچنین میتونه به علت یک خطایcrawler  یا خزنده‌ی مشکل‌ساز باشه.

با وجود صدها میلیارد صفحه‌ی وب در ایندکس، برای ادامه رقابت باید بودجه خزش رو بهینه‌سازی کنی.

در اینجا ۱۱ نکته و ترفند برای کمک به بهینه‌سازی سرعت خزیدن و کمک به صفحات وبسایتت آورده شده:

۱. وضعیت خزیدن رو به وسیله سرچ کنسول گوگل پیگیری کن.

خطاهای موجود در وضعیت index، میتونه نشوندهنده‌ی مسئله‌ی عمیق‌تری در سایتت باشه.

بررسی وضعیت خزیدن در هر ۳۰ تا ۶۰ روز، برای شناسایی خطاهای احتمالی که بر عملکرد کلی بازاریابی سایتت تأثیر داره، مهمه. این کار، اولین قدم برای سئو محسوب میشه و اگه این کار رو مد نظرت قرار ندی همه‌ی تلاش‌های دیگه‌ی تو بی‌فایده‌ست.

در قسمت نوار کناری میتونی وضعیت خزیدن رو در زیر قسمت index بررسی کنی.

 

 

اگه میخوای دسترسی به صفحه‌ی وب خاصی رو حذف کنی، میتونی به سرچ کنسول دستور بدی تا این کار رو بکنه. اگه بخوای یک صفحه به طور موقت ریدایکرت بشه یا خطای ۴۰۴ داشته باشه، این کار رو انجام بده. پارامتر ۴۱۰، یک صفحه رو به طور دائم از ایندکس شدن حذف میکنه، پس حواست باشه که از چه گزینه‌هایی استفاده می‌کنی.

خطاها و راه‌حل‌های معمول در وقت خزیدن

اگه وب‌سایتت ضعیف و مشکل‌دار باشه و خطای خزنده رو تجربه کنه، ممکنه به یک راه‌حل آسون نیاز داشته باشه یا شاید نشون‌دهنده‌ی یک مشکل فنی خیلی بزرگ‌تر در سایتت باشه. رایج‌ترین خطاهای خزشی که به وجود میاد این موارده:

- خطاهای  DNS

- خطاهای سرور

- خطاهای  Robots.txt

- خطاهای ۴۰۴

برای تشخیص بعضی از این خطاها، میتونی از ابزار "fetch as google" استفاده کنی تا متوجه بشی گوگل، به طور موثری سایتت رو در نظر گرفته.

عدم واکشی و ارائه‌ی صحیح یک صفحه، میتونه نشونه‌ی خطای عمیق DNS باشه که باید توسط ارائه‌دهنده DNS تو برطرف بشه.

 

 

حل خطای سرور نیاز به تشخیص اون خطا داره، رایج‌ترین خطاها این مواردن:

- مهلت زمانی

- ارتباط رد شده

- ارتباط ناموفق

- مهلت زمانی ارتباط

- بدون پاسخ بودن

در بیشتر وقت‌ها خطای سرور معمولاً موقتیه. یک مشکل مداوم، میتونه تو رو مجبور کنه تا تماس مستقیمی با تامین‌کننده‌ی ‌هاست داشته باشی.

از طرف دیگه خطاهایی مثل Robots.txt، میتونه برای سایتت مشکل‌ساز بشه. اگه فایلrobots.txt  تو خطای ۲۰۰ یا ۴۰۴ رو نشون میده، به این معنیه که موتورهای جستجو، در بازیابی این فایل با مشکل روبرو میشن.

میتونی نقشه‌ی سایت  robots.txtرو تایید کنی یا به طور کلی، پروتکل‌ها رو انجام ندی و به‌طور دستی صفحات نوایندکس رو انتخاب کنی. البته این کار میتونه برای خزش سایتت، مشکل‌ به وجود بیاره.

با حل سریع این خطاها مطمئن میشی که یک بار دیگه موتورهای جستجو، سایتت رو بررسی می‌کنن، همه‌ی صفحات مورد نظرت خزیده شده و ایندکس میشن.

۲. ایجاد صفحات وب سازگار با موبایل

با توجه به اولویت ایندکس موبایل؛ باید صفحات رو بهینه‌سازی کنیم تا بتونیم نسخه‌های سازگار با موبایل رو در لیست ایندکس نمایش بدیم.

خبر خوب اینه که اگه نسخه‌‌ی سازگار با موبایل وجود نداشته باشه، نسخه‌ی دسک‌تاپ همچنان ایندکس میشه و در زیر ایندکس موبایل نمایش داده میشه. خبر بد اینه که اگه این کار رو انجام ندی، ممکنه به رتبه‌بندیت آسیب برسونه.

خیلی از تغییرات فنی وجود داره که میتونه وب‌سایتت رو با موبایل سازگارتر کنه:

  • پیاده‌سازی طراحی وب پاسخگو (responsive)
  • استفاده از متاتگ  viewpoint در محتوا.
  • کوچیک کردن منابع در on-page (CSS و JS).
  • تگ‌کردن صفحات به وسیله حافظه پنهان AMP.
  • بهینه‌سازی و فشرده‌سازی تصاویر برای زمان بارگذاری سریع‌تر.
  • کاهش اندازه مولفه‌های (UI) on-page .

وب‌سایتت رو حتماً روی پلتفرم موبایل آزمایش کن و با page speed insight گوگل اون رو اجرا کن. سرعت صفحه، عامل مهمی برای رتبه‌بندی محسوب میشه و میتونه در سرعت موتورهای جستجو در سایتت، تأثیر بذاره.

۳. مرتباً محتوا رو به‌روزرسانی کن.

اگه به طور منظم، محتوای جدیدی تولید ‌کنی، موتورهای جستجو در سایتت به طور منظم‌تری می‌خزند. این کار مخصوصاً برای ناشرانی که نیاز دارن داستان‌های جدیدی رو به طور منظم منتشر و ایندکس کنن، خیلی مفیده.

تولید محتوای منظم، به موتورهای جستجوگر این پیام رو میده که سایتت دائماً در حال بهبود و انتشار محتوای جدیده. پس برای دسترسی به مخاطبان مورد نظرت، باید بیشتر خزیده بشی.

۴. برای هر موتور جستجو نقشه‌ی سایت ارسال کن.

یکی از بهترین نکته‌ها برای ایندکس شدن تا امروز، اینه که نقشه‌ی سایتت رو به سرچ کنسول و بینگ وب‌مستر تولز بفرستی.

تو میتونی با نسخه‌ی تگ کنونیکال؛ هر صفحه که حاوی محتوایی تکراریه رو به صورت دستی در سرچ کنسول ایجاد کنی یا نسخه‌ی‌ XML رو با استفاده از ایجاد کننده‌ی سایت بسازی.

۵. برنامه‌ی لینک‌‌سازی داخلیت رو بهینه‌سازی کن.

ایجاد ساختاری اطلاعاتی سازگار، برای اطمینان از اینکه وب‌سایتت به درستی ایندکس شده و مفیده و برای سازماندهی سایتت با اهمیته.

ایجاد گروه‌های اصلی خدمات، در جایی که صفحات وب مرتبط میتونن در اون قرار بگیرن؛ میتونه به موتورهای جستجو کمک کنه تا محتوای صفحات وب رو در زیر گروه‌بندی‌های خاص (وقتی که هدف جستجو مشخص نیست) ایندکس کنه.

ساختار اطلاعاتی؛ در حال حاضر بهتره که به صورت خوشه‌ای باشه.

 

 

۶. پیوند عمیق به صفحات وب جدا شده.

اگه صفحه‌ی وبی در سایتت یا زیر دامنه، به صورت جداگانه ایجاد شده باشه یا خطایی در جلوگیری از خزیدن اون وجود داشته باشه، میتونی به وسیله‌ی دستیابی به لینک در دامنه‌ی خارجی، اون رو ایندکس کنی. این کار یک استراتژی مفید؛ مخصوصاً برای تبلیغ محتوای جدید در وب‌سایتت و ایندکس شدن سریع‌تری باشه.

برای انجام دادن این کار، باید مواظب محتوای سندیکایی باشی، چون موتورهای جستجو ممکنه صفحات سندیکایی رو نادیده بگیره و اگه به طور صحیحی ایجاد نشده باشه، میتونه خطاهای تکراری ایجاد کنه.

۷. منابع موجود on page رو کم کن و سرعت بارگیری‌های رو زیاد کن.

اجبار موتورهای جستجو برای خزیدن در تصاویر بزرگ و حجم بالا و همینطور غیر بهینه، بودجه‌ی خزشت رو کم میکنه و معمولاً از ایندکس شدن سایتت جلوگیری میکنه.

موتورهای جستجو، در خزیدن بعضی از عوامل بک‌ِاند وب‌سایتت، مشکل دارن. مثلاً گوگل برای خزیدن در جاوا اسکریپت با مشکل مواجه میشه.

حتی بعضی از منابع خاص مثل Flash و CSS، میتونه عملکرد ضعیفی، نسبت به موبایل داشته باشه و بودجه‌ی خزیدنت رو کم کنه. انجام این کار برای تو ضرر داره که سرعت صفحه و بودجه‌ی خزش، بر اساس عوامل مزاحم on-page، نادیده گرفته میشن.

حتماً کم کردن منابع در on page مانندCSS ، صفحه‌ی وبت رو برای سرعت به ویژه در موبایل بهینه‌سازی میکنه. تو میتونی حافظه‌ی پنهان و فشرده‌سازی رو فعال کنی تا به عنکبوت‌های خزنده کمک کنن تا سایتت رو سریع‌تر بررسی کنن.

 

 

۸. صفحات رو با تگ‌های نوایندکس اصلاح کن.

در طول توسعه‌ی وب‌سایتت، ممکنه منطقی باشه که متاتگ نوایندکس رو استفاده کنی. در صفحاتی که ممکنه تکراری باشن یا فقط برای کاربرانی باشن که اقدام خاصی انجام میدن.

تو میتونی موانع خزیده نشدن رو با متاتگ‌های نوایندکس رو شناسایی کنی و از ابزار آنلاین مجانی مثل اسکریمینگ فراگ (screaming frog  برای انجام این کار استفاده کنی.

پلاگین "یواستِ وردپرس" بهت این امکان رو میده تا به راحتی صفحه‌ای رو از ایندکس به نوایندکس تغییر بدی. تو میتونی این کار رو به صورت دستی در قسمت بک‌ِاند صفحات سایتت انجام بدی.

۹. نوع خزیدن رو تنظیم کن.

اگه خزیدن عنکبوت‌های گوگل بر وب‌سایتت تأثیر منفی میذاره، با استفاده از نسخه‌ی قدیمی Google Search Console، میتونی سرعت خزیدن رو کم یا تنظیم کنی.

انجام این کار به وب‌سایتت فرصت میده تا در صورت تغییر مجدد یا  قابل‌ توجهی، اقدامات لازم رو انجام بده.

 

 

۱۰. محتوای تکراری رو حذف کن.

داشتن محتوای تکراری زیاد، میتونه سرعت خزیدن رو خیلی پایین بیاره و بودجه خزیدن رو کم کنه.

با مسدود کردن ایندکس این صفحات یا استفاده از متاتگ کنونیکال؛ میتونی این مشکلات رو برطرف کنی.

بهینه‌سازی متا تگ‌های موجود در هر صفحه رو، برای جلوگیری از اشتباه موتورهای جستجو در صفحات مشابه، به عنوان محتوای تکراری در خزیدن، مفیده.

۱۱. صفحاتی که نمیخوای عنکبوت‌ها در اون بخزند رو مسدود کن.

ممکنه مواردی وجود داشته باشه که تو میخوای از یک صفحه‌ی خاص، با موتورهای جستجوگر خزیده نشه. با روش‌های زیر میتونی این کار رو انجام بدی:

  • استفاده از متا تگ نوایندکس.
  • استفاده از URL در یک فایل robots.txt.
  • حذف صفحه به طور کلی.

این کار به جای اینکه موتورهای جستجو رو مجبور به بررسی محتوای تکراری کنه، به خزنده‌ها کمک می‌کنه تا عملکرد بهتری داشته باشن.

نتیجه‌گیری

اگه تو از بهترین روش‌های جستجوگرها استفاده میکنی، نباید از وضعیت خزیدن در سایتت نگران باشی.

این نکته در نظرت باشه که بررسی وضعیت خزیدن در سرچ کنسول و انجام یک حسابرسی لینک داخلی به طور منظم، ضرری برای کارِت نداره.

نظرات شما:

منتظر خوندن نظر ارزشمند تو هستیم.

آزمایشگاه ایده
خبرنامه
آموزش

من خلاق بیدار شو

آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت ... آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت بعضی از افراد در دنبال کردن و رسیدن به اهداف و آرزوهایشان چیست؟
دانلود