نویسنده

  • 0 کاربر نظر خود را گفته اند
  • 0 نفر پسندیدن

خوشه‌های محتوا و تقویت سئو

خوشه‌های محتوا یا content cluster، مفهوم جدیدی در حوزه‌ی SEO و فراتر از کلمات کلیدی در محتوا محسوب میشن و انتظار میره گوگل از این روند در کارش استفاده کنه. یک استراتژی خوشه‌ی محتوا، از مدل‌سازی موضوعی و لینک داخلی برای بهبود تجربه کاربر از محتوا و عملکرد جستجو استفاده میکنه. در این مقاله راجع به نحوه‌ی عملکرد خوشه‌های محتوا صحبت کردیم.

بهترین روش برای توضیح خوشه‌ی محتوا؛ نشون دادن تفاوت یک سایت با خوشه‌های محتوا و یک سایتِ بدون خوشه محتواست.

بدون خوشه‌های محتوا، ممکنه که تلاش‌های تو برای ایجاد محتوای سئو شده، مثل انداختن تیری در تاریکی باشه. شاید به یک ایده مبهم محتوایی یا یک کلمه کلیدی آرمانی، که میخوای در قسمتی از محتوا هدف قرار بدی، رسیده باشی و فقط دنبال اونا باشی.

تو بایگانی بزرگ و بی‌نظیری از وبلاگ‌هایی، با موضوعات مختلف و مرتبط با خدمات یا صنعتت داری. اگه میتونستی اونا رو از لحاظ فیزیکی جمع کنی و روی میز بچینی، احتمالاً اینجوری میشد:

 

 

حتی بدون داشتن استراتژی محتوایی، موردهای باارزش زیادی داری. اما به نظر نمیرسه گوگل، تو رو به عنوان مرجعی در صنعت بشناسه یا بهت به خاطر محتوای با کیفیتی که تولید کردی پاداش بده.

سایتی که از مدل خوشه محتوا استفاده میکنه، رویکرد مناسب‌تر و بی‌عیب و نقصی برای تولید محتوای SEO  داره:

 

نمودار بالا نشان میده که مدل خوشه محتوا، سه جز اصلی داره: صفحه‌های ستون، محتوای خوشه و لینک‌های داخلی. این کار به سازماندهی محتوا کمک می‌کنه تا گوگل و کاربرهای آنلاین بتونن به راحتی محتوا رو درک و پیمایش کنن.

در نمودار بالا دیدی که سه قسمت اصلی وجود داره:

صفحه‌ی ستون - محتوای زیاد و فراگیری که به عنوان "مرکز" خوشه‌ی تو عمل میکنه.

محتوای خوشه - هر قطعه‌ای از محتوای داخلی، که لینک داخلی و مرتبط به ستون خوشه‌ست.

لینک‌های داخلی - موردی که خوشه‌های تو را به هم نزدیک میکنه.(اینا مربوط به کدوم قسمتن؟)

صفحه‌ی ستون چیه؟

 صفحه‌های ستون وب‌سایت، صفحه‌هایی هستن که یک موضوع خاص رو به شکلی برای اقتدار موضوعت پوشش میدن. در عین حال که تو مقاله‌هات رو زیاد میکنی و راهنما و وبلاگ‌هات رو گسترش میدی، هم زمان داری اعتبارت رو زیاد میکنی.

می‌تونی رسانه‌هات رو مثل فیلم‌ها، وبلاگ‌ها، راهنماها، گزارش‌ها و غیره رو در این صفحات قرار بدی یا به عنوان یک صفحه منبع برای لینک به مطالب مفید یک موضوع استفاده کنی. می‌تونی صفحه‌های اصلی خدمتت رو به صفحه‌ی ستونت تبدیل کنی.

میتونی از صفحه‌های ستونی، برای پشتیبانی از صفحه‌های خدمات نگهداری وردپرس و بازاریابی درونی استفاده کنی.

این دو موضوع، خیلی گسترده هستن و نمیشه جزئیات هر کدوم از اونا رو در یک صفحه اختصاصی بیاری. پس باید فضا رو برای ایجاد خوشه‌های محتوات تغییر بدی.

بهترین روش برای انتخاب عنوان‌های فرعی یک صفحه ستون

به طور خلاصه میشه گفت که ایده‌های جالب محتوایی، وقتی به دست میاد که کاربرهای آنلاین خودشون میخوان در مورد یک موضوع چیزی یاد بگیرن.

میتونی برای جستجو برای این سوال‌های برتر از Ahrefs، Quora، Google Answer Boxes،Exploding Topics و UberSuggest استفاده کنی.

محتوای خوشه چیه؟

محتوای خوشه، قطعه‌های پشتیبانی محتواییه که تو در اطراف صفحه‌های ستونت ایجاد میکنی. میتونی اون رو به عنوان انبار محتوایی در نظر بگیری که در همه عنوان‌های فرعی ممکن، برای هر موضوع صفحه‌ی ستون ساخته شده.

فرض کن سایتت از ورد پرس استفاده میکنه. چند محتوای دقیق‌تر (که اونا رو صفحه‌های sub hub میگیم) برای تمرکز به عنوان‌های فرعی مثل این نوشتی:

  •  تم‌های وردپرس
  • موردهای امنیتی وردپرس
  •  راهنمای شروع نگهداری وردپرس
  •  پلاگین‌های وردپرس ۱۰۱
  • بهترین ارائه دهنده هاستینگ وردپرس در سال ۲۰۲۱

 نمودار زیر نحوه‌ی ساخت محتوا، در اطراف صفحه ستون وردپرس و استفاده از لینک‌های داخلی برای اتصال اونا رو نشون میده.

محتوای خوشه‌ای

 

لینک داخلی چیه؟

لینک‌های داخلی (یا هایپرلینک) مطلب‌های مختلف رو با هم مرتبط میکنن که به عنوان سئو on-page به کار میرن. اونا به مخاطب‌ها کمک میکنن تا بتونن اطلاعات مربوط به همون موضوع رو در سایتت پیدا کنن. لینک‌ها به ربات‌های گوگل کمک می‌کنن تا به راحتی سایتت رو جستجو و ایندکس کنن. این کار احتمال افزایش امتیازهای صفحه رو بالا میبره و باعث بهبود رتبه‌بندی، در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) میشه.

بهترین روش‌ برای لینک‌های داخلی

 اینجا خلاصه‌ای از بهترین پیشنهادهای عملی رو (بایدها و نبایدها) از قبیلNeil Patel ،Moz ،Search Engine Journal  و Ahrefs واست آوردیم:

 

 

+تصویر رو لینک نکن. طبق گفته پاتل، بهتره به جای اون، از anchor text استفاده کنی. وقتی که انچر‌تکست رو لینک میکنی؛ مطمئن باش که علت استفاده از اون عبارت، کلمه یا جمله چیه. اگه محتوایی رو که لینک کردی از انکرتکست تو پشتیبانی نمی‌کنه یا برای کاربر ارزش افزوده‌ای نداره، اعتماد کاربرها و گوگل کم میشه.

+ لینک‌دادن به محتوایی که به راحتی در منوهای نویگیشن یافت نمیشن رو در اولویت قرار بده. این کار به "پیوند عمیق" معروفه. اگه از اول بدونی که چرا از پیوندهای داخلی استفاده میکنی، لینک دادن به منوی نویگشین، یک لینک سریعه. ربات‌های گوگل و کاربر‌های نهایی به نویگیشن سایتت خیلی نیاز دارن.

 

 

+ از لینک‌های داخلی، بیش از حد استفاده نکن. بیشتر متخصص‌های سئو دقیقا نمیدونن که منظور گوگل از لینک‌های بیش از حد چیه؛ ولی عقیده دارن لینک‌ها باید ۳ یا ۴ تا باشن. Moz با این نظر مخالفه و میگه تا ۱۵۰ لینک میشه استفاده کرد. شاید بهتره قبل از استفاده از لینک‌ها با خودت فکر کنی مخاطبی هست که بخواد ۱۵۰ لینک، در متنی که میخونه رو ببینه؟

 

 

+ لینک‌های ارزشمند رو به مهم‌ترین صفحه‌ها هدایت کن. چرا؟ با توجه به گزارش Search Engine Journal، این کار باعث تمرکز لینک میشه. این مرجع، لینک صفحه یا ارزش ویژه لینک رو به صورت سیگنال، به گوگل (و سایر موتورهای جستجو) میفرسته و بهشون میگه که اون صفحه خیلی مهمه.

 

 

+ همیشه مواظب درستی لینک‌های داخلیت باش. Ahrefs عقیده داره که هایپر لینک‌ها میتونن صفحه‌هایی که مهم نیستن یا خراب هستن رو در نظر نگیره یا کاربر رو به صفحه‌های مهم هدایت کنه. ممکنه فرصت‌هایی برای اضافه کردن لینک به صفحه‌هایی که لینک داخلی ندارن رو از دست بدی. استفاده از ابزار حسابرسی سایت Ahref می‌تونه بهت کمک کنه تا این مشکلات رو تو سایتت نداشته باشی.

وقتی که صفحات ستون، خوشه‌های محتوا و لینک‌های داخلی در یک مدل خوشه محتوا همکاری میکنن، باعث میشه تا بتونی مجموعه‌ای کاملا بی‌عیب و نقص و با کیفیتی از محتوا رو تولید کنی. این محتوا برای مشتری مفیده و خزنده‌های گوگل هم کار آسونی برای خزیدن در اون دارن.

لینک‌های داخلی همون موردهایی هستن که به گوگل نشون میدن که بین همه‌ی محتواهای لینک‌شده، ارتباط وجود داره. وقتی همه محتوای لینک شده، با کیفیت باشن، برای گوگل مشخص میشه که تو دانش تخصصی زیادی درباره‌ی یک موضوع خاص داری. این اقتدار و کیفیت باعث افزایش رتبه‌بندی در جستجو میشه.

قبل از اینکه بیشتر درباره‌ی جزئیات نحوه‌ی برنامه ریزی و ایجاد خوشه‌های محتوایی توسط تیم توضیح بدیم، بهتره که اول علت انتخاب این استراتژی رو مشخص کنیم.

منبع خوشه‌های محتوا

ما میدونیم که الگوریتم گوگل همیشه در حال تغییره. واقعیت اینه که متخصصان سئو، منتظر هر اتفاق جدیدی هستن. اما در چند سال گذشته، تغییرهای زیادی در تکامل الگوریتم گوگل انجام شده.

 

 

قبل از سئو، موتورهای جستجو نتایج رو فقط بر اساس کلمات کلیدی نشون میدادن. متأسفانه این الگوریتم متمرکز بر کلمات کلیدی، باعث شد رفتارهای اشتباهی شکل بگیره که به سئو کلاه سیاه معروف شد.

پر کردن کلمات کلیدی، مشهورترین مثال درباره‌ی روش‌های جستجو کلاه سیاهه. درسته که باید کلمات کلیدی رو در محتوات بگنجونی تا کاربر بتونه محتوای مرتبط و با کیفیت رو پیدا کنه؛ اما معمولاً استفاده بدون ملاحظه از کلمات کلیدی در محتوا، به این معنی که تو برای کاربر نمی‌نویسی بلکه داری برای الگوریتم گوگل می‌نویسی.

پیدایش  Google RankBrain

حذف صفحه‌های بی‌کیفیت و پر از کلمات کلیدی از نتایج جستجو و در عوض، آوردن بهترین و مرتبط‌ترین صفحات با جستجوی کاربر، برای گوگل خیلی مهمه. به همین دلیله که گوگل سال‌ها زمان صرف کرده تا الگوریتمش رو تغییر بده تا به محتوایی که تجربه‌های کاربر رو در اولویت قرار میدن و قصد کاربر رو پیش بینی میکنن، پاداش بده.

یکی از جدیدترین راه‌ها برای این کار، معرفی فن‌آوری جدید یادگیری به نامGoogle RankBrain ، دامنه نحوه ایندکس و ارزیابی صفحات  Googleرا برای رتبه‌بندی (ranking) گسترش میده. کلمه‌های کلیدی هنوز با اهمیتن، اما امروزه استفاده از اونا کاری آسونه.

یکی از کارشناس‌های شرکتMoz  (ارائه دهنده خدمات سئو) درباره Google RankBrain ، توضیح میده که چطور این فن‌آوری به طور کامل بازی SEO رو تغییر داده:

"قبل ازRankBrain ، گوگل با استفاده از الگوریتم تعیین می‌کرد که چه نتیجه‌هایی رو برای یک سوال مشخص نشون بده. بعضی‌ها معتقدن که بعد از استفادهRankBrain ، جستجو از طریق مدلی تفسیری ارائه میشه. این مدل میتونه از فاکتورهای احتمالی مثل محل جستجوگر، شخصی‌سازی و کلمه‌های جستجو، برای تعیین هدف واقعی جستجوگر استفاده کنه. با تشخیص دادن این هدف واقعی، Google میتونه نتیجه‌های مرتبط‌تری رو به کاربر ارائه بده. "

یعنی اگه میخوای سایتت، در موتورهای جستجو عملکرد خوبی داشته باشه، باید آماده باشی تا به Google در ارائه دادن نتیجه‌های مرتبط و با کیفیت کمک کنی.

چطور خوشه‌های محتوا ایجاد کنیم؟

الان که متوجه شدی چرا استفاده از این نوع استراتژی مدل سازی موضوع رو، به عنوان بخشی از استراتژی‌های SEO بهت توصیه می‌کنیم، بهتره که به نحوه‌ی ساختن استراتژی خوشه محتوا نگاه کنیم.

۱. تجزیه و تحلیل هدف‌ها و تحقیقات برای کلمات کلیدی

قبل از اینکه درباره‌ی محتوا توضیح بدیم، این نکته رو در نظر داشته باش که ما تجزیه و تحلیل کاملی از هدف‌های تجاری مشتری رو انجام میدیم و تحقیق‌های همسو با این هدف‌ها رو مد نظر داریم.

+ اونا با استراتژی محتوای SEO هدفمندتر، میخوان به چه چیزی برسن؟

+ کلمات کلیدی یا بخش‌های خدماتی خاصی وجود داره که بخوان بیشتر رو اون تمرکز کنن؟

+ چه هدف‌هایی برای اونا مهم‌تره؟

بعد از رسیدن به این هدف‌ها، پایه محکمی برای شروع حسابرسی محتوا و ایجاد خوشه‌ها داریم.

۲. حسابرسی محتوا رو انجام بده

اگر در حال کار با وب‌سایتی هستیم که بایگانی زیادی محتوا از قبل داره، انجام حسابرسی محتوا کار بسیار ضروریه. در طول حسابرسی، همه‌ی محتوای وبلاگ فهرست میشه و با توجه به هدف‌های مشتری، اونا رو بر اساس موضوع، گروه‌بندی می‌کنیم. وقتی که این موضوع‌ها شناسایی شدن، به شکل خوشه میشن و هر محتوای مربوط به یک موضوع خاص، به خوشه‌ی موضوعی محتوایی تبدیل میشه.

حسابرسی محتوا چیه؟

به بررسی عملکرد کلی سایت کمک می‌کنه که شامل محتوا پست‌ها، صفحه‌ها و متا دیتا مثل تایتل هدر و متادسکریپشن هم میشه.

هر محتوایی در سایتتت باید این کارها رو انجام بده:

+ بازدید وب‌سایتت رو زیاد کنه؛

+ بهت کمک کنه تا به رتبه‌بندی بهتری در صفحه‌های نتیجه‌ موتور جستجو برسی؛

+ از محتوای موجود پشتیبانی کنه (با لینک داخلی) و زمان صرف شده در وب‌سایتت و تعداد صفحات بازدید شده رو افزایش بده؛

+ کمک به تبدیل و فروش،

+ بازدیدکننده‌ها رو به بازگشت تشویق کنه؛

+ با اشتراک‌های اجتماعی، آگاهی از برند رو زیاد کنه.

لیستی از بعضی ابزارهایی که برای انجام ممیزی محتوا می‌تونی ازشون استفاده کنی:

- گوگل آنالیتیکس

Google Analytics یک ابزاری محبوب در زمینه تجزیه و تحلیل وِبه. از اون میتونی برای ردیابی معیارهای تنظیم شده برای هر صفحه در سایتت استفاده کنی، تا متوجه بشی محتوا نیاز به حذف، تغییر مکان یا به روزرسانی داری.

- اسکریم فراگ

Screaming Frog یکی دیگه از ابزارهای حسابرسی سایته که در Google Analytics و Google Search Console  ادغام شده و بهت کمک میکنه تا محتوای تکراری، صفحاتی که کم بارگیری شده، لینک‌های خراب وURL های مسدود شده رو پیدا کنی. این تایتل‌های صفحه و متا دیتا رو برای بهبود، تجزیه و تحلیل می‌کنه و داده‌هایی رو درباره بازدیدکنندهای سایت، سهم نمایش و تبدیل‌ها جمع آوری می‌کنه.

 بهترین قسمت Screaming Frog اینه که تو میتونی همه داده‌ها رو در یک مکان جمع کنی. با این کار تجزیه و تحلیل محتوا و برنامه‌ریزی برای مرحله‌های بعدی آسون‌تر میشه.

- گوگل سرچ کنسول

Google Search Console ابزاریه که عملکرد سایتت رو از لحاظ جستجو کنترل میکنه. Search Console میتونه برای برای حسابرسی محتوا بهت کمک کنه. با اون میتونی متوجه بشی که محتوات در کجا رتبه بندی می شود (یعنی میانگین موقعیت)، نرخ کلیک (CTR) برای هر مقاله چقدره و هر صفحه، چند کلیک و سهم نمایش داره.

- Ahrefs یا SEMRush (یا هر ابزار سئو که به اون دسترسی داری)

Ahrefs و ابزارهای مشابه SEO بهت کمک میکنه تا تعداد بک‌لینک‌هایی که در هر مقاله یا قسمتی از محتوا وجود داره رو متوجه بشی. بک‌لینک‌ها هنوز هم برای سئو با اهمیتن، بنابراین مهمه که بدنی هر قطعه محتوا چند لینک ورودی داره و اینکه این پیوندها با کیفیت هستن (یعنی از یک وب سایت معتبر با دامنه‌ی بالا استفاده میکنن) و مرتبط هستن؟

۳. صفحه‌های ستون ایجاد کن

وقتی که موضوعات خوشه رو شناختیم، قدم بعدی تعیین صفحه‌ای ستونیه که تمام محتوای یک خوشه را بهم وصل میکنه.

یک صفحه ستون، اصولاً سنگ بنای اصلی یا قطب یک خوشه محسوب میشه. عملکردش مثل یک نقشه‌ای که همه محتوای خوشه‌های دیگه رو به هم وصل میکنه. برعکس بقیه محتوای خوشه‌ات، دامنه‌ی یک صفحه‌ی ستون بسیار زیاده و میتونه به اندازه کافی به هر قسمت از خوشه پیوند داده بشه و با اونا ارتباط برقرار کنه.

بعضی وقت‌ها ممکنه لازم باشه که یک صفحه‌ای ستونی رو از اول درست کنی، اما بعضی وقت‌ها میتونی مقاله‌ی موجود در خوشه‌ات، که بعضی از این ویژگی‌های "گسترده‌تر" رو داره تغییر بدی.

میخوای در انتخاب صفحه ستون مناسب از محتوای خوشه‌ای که داری استفاده کنی؟ تجزیه و تحلیل حجم جستجو میتونه بهت کمک کنه تا پست‌هایی که عملکرد خوبی دارن و میتونن گزینه‌های خوبی برای صفحات ستون باشن رو بشناسی.

۴. لینک‌های داخلی رو اجرا کن

با ایجاد خوشه‌ها و صفحه‌های ستون، الان وقتشه که قطعات پازل رو با استفاده از هایپرلینک‌ها کنار هم قرار بدی. تمام محتوای خوشه، باید لینکی به صفحه ستون داشته باشه و صفحه ستون باید به طور طبیعی با لینک‌هایی به محتوای خوشه متصل باشه.

 

همون‌طور که قبلاً گفتیم، یکی از روش‌های اصلی ارزیابی الگوریتم گوگل از اعتبار و کیفیت محتوای یک صفحه، لینکه. هم لینک داخلی در سایتت و هم لینک خارجی با / از سایت‌های دیگه که به اونا بک‌لینک هم گفته میشه پس این قسمت جایی که تو میتونی قدم بزرگی برداری.

نگه‌داری خوشه‌های محتوا

محتوات رو حسابرسی، موضوعات خوشه‌ای رو شناسایی، صفحات ستون رو ایجاد و همه لینک‌های داخلی رو پیاده‌سازی اجرا کردی. الان چه کاری رو بایدانجام بدی؟ کارِت تموم شده؟ نه! تازه کار اصلیت که نگهداری از خوشه‌های محتواست شروع میشه!

این کار یعنی باید به طور دائم محتوای جدیدی رو اضافه کنی، باید کاری بکنی که از صفحه ستونت، به عنوان سندی زنده شناخته بشه. هر بار که محتوای جدیدی رو برای یکی از خوشه‌هات منتشر میکنی، باید مطمئن بشی که اون رو به شکل خوبی به صفحه ستون خوشه لینک میدی. این کاری که همیشه تکرار اصلاح سازی هم میشه، به نگه‌داری صفحات ستون و به تازگی محتوای سایتت کمک میکنه.

شکاف محتوایی رو مد نظرت داشته باش

تا حالا احساس کردی که ایده‌های پست وبلاگت رو به تموم شدنه؟ استراتژی خوشه محتوا باعث میشه که موتور جستجو بیشتر تو رو در نظر بگیره و بهت کمک میکنه تا بتونی ایده‌های تازه‌ای برای محتوای آینده‌ات رو ارائه بدی. به این دلیله که استراتژی خوشه محتوای مبتنی بر موضوع، این امکان رو بهت میده تا بتونی هرگونه شکاف محتوای درون خوشه رو، به راحتی شناسایی کنی.

به هدف اصلی خوشه‌ات فکر کن. تو داری مجموعه‌ی جامعی از محتوا‌های درباره‌ی یک موضوع خاص رو جمع آوری میکنی. ممکنه فکر کنی وقتی که یک خوشه خاص بزرگ‌تر میشه، باید کم‌تر در مورد اون مطلب بنویسی اما ما برعکس این موضوع رو کشف کردیم! وقتی که بیشتر در مورد موضوعی می‌نویسی، متعجب میشی که چطور سوال یا ایده‌های جدیدی ظاهر میشن.

این کار فقط برای در نظر گرفتن یک خوشه‌ست. اگر چند خوشه داشته باشی، فرصت‌های زیادی برای شناسایی شکاف‌های محتوایی در خوشه‌ها به وجود میاد.

خوشه‌های محتوا برای وب‌سایت من مناسبن؟

اگه به طور مرتب در وبلاگ‌هات مطلب‌های جدیدی منتشر میکنی یا از قبل بایگانی محتوای زیادی داری، جواب مثبته.

اجرای استراتژی خوشه محتوا ایده بسیار خوبیه، چون بهت کمک میکنه تا بتونی محتوای الان و آینده‌ات رو اصلاح کنی.

در اول کارِ بازاریابی محتوا هستی؟ هنوز بایگانی زیادی از محتوا نداری؟ نگران نباش! هنوز هم میتونی از خوشه محتوا استفاده کنی!

همه باید فعالیتشون رو از یک جا شروع کنن و داشتن استراتژی خوشه‌ی محتوا، حتی قبل اینکه یک کمپین بازاریابی محتوا اختصاصی داشته باشی، راهی عالی برای شروع کار و مطمئن بودن از پیوستگی بیش از حد محتوا با هدف‌های استراتژیکه.

نکته‌ای که باید در نظر بگیری اینه که مرحله‌های اولیه ایجاد استراتژی خوشه محتوای تو، با روشی که در بالا توضیح دادیم کمی متفاوته. مستند‌سازی هدف‌های تجاری و جستجو کلمات کلیدی هنوز مهمن، اما اگه تعداد پست‌های وبلاگت خیلی کم باشه (یا نباشه) ممکنه به بررسی محتوات به صورت گسترده و تجزیه و تحلیل زیاد، نیازی نداری.

سوال‌های متداول خوشه محتوا

چطور ستون‌های محتوا رو انتخاب میکنی؟

اول هدف‌های تجارتت رو تجزیه و تحلیل کن و تحقیق درباره‌ی کلمات کلیدی رو انجام بده تا کلمه‌های کلیدی که باید در صنعتت هدف قرار بدی رو پیدا کنی. برای شناسایی خوشه‌های موضوعی که از قبل وجود داره، یک حسابرسی کامل محتوا رو انجام بده. این حسابرسی به مشخص شدن کیفیت محتوای سایتت و بهت کمک میکنه تا بدونی باید کدوم صفحه‌ها رو حذف کنی، بهبود بدی یا به محتوای بیشتری نیاز داری. در مرحله بعدی، صفحه‌های ستونت رو ایجاد کن یا با صفحه‌های موجود که به بهینه سازی نیاز دارند یا از طریق تحقیقات کلمات کلیدی؛ با نشون دادن تِم‌های محتوای رتبه‌ بندی بهتری در موتور جستجو پیدا کنی.

چند ستون محتوا باید داشته باشی؟

به تجارتت و هدف‌هات برای دستیابی به اون و با پیاده سازی روش محتوای خوشه‌ای برای وب سایتت بستگی داره.

محتوای ستون چقدر باید باشه؟

 صفحات ستون به طور کلی محتوای طولانی تر در یک وب سایت هستن. دربعضی سایت‌ها صفحات ستون ممکنه بین ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کلمه باشن، در حالی که محتوای وبلاگ‌ها ممکنه هر کدوم ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کلمه باشن. همونطور که گفتیم هدف اصلی یک صفحه ستون، اطلاع رسانی و افزودن ارزشه. اگر برای این کار به کلمه‌های کمتری نیازه، نیازی نیست از تعداد کلمات خاصی استفاده کنی.

هدف اصلی محتوای ستون چیه؟

 همونطور که از اسمش مشخصه، ستون‌های محتوا، صفحه‌های منحصر به فردیه که ساختار اصلی یا سلسله مراتب یک وب‌سایت رو تشکیل میده. این صفحه‌ها میتونن صفحه‌ی اصلی، صفحه‌های خدمت، صفحه‌ی تماس و صفحه‌ی درباره ما باشه. هدف اصلی محتوای ستون، ارائه‌ی اطلاعات کافی درباره‌ی یک موضوع خاص در یکی صفحه‌ست، در حالی که هنوز فضای لازم برای ایجاد محتوای اضافی در اطراف صفحه ستون رو داری، که هر کدوم بر روی زیر موضوع‌های فرعی تشکیل میشه.

نتیجه‌گیری

خوشه‌های محتوا مفهوم جدیدی در دنیای سئو محسوب میشن. با استفاده از این رویکرد میتونی سئوی سایتت رو بالا ببری. سایتت هر جوری که طراحی شده باشه، میتونی با استفاده از اون به رتبه‌های بالاتری برسی. از ابزارهایی که داری برای این کار استفاده کن، اونا میتونن کمک خوبی بهت بکنن. امیدواریم مطالعه‌ی این مقاله بهت کمک کرده باشه تا بتونی قدم بزرگی در این راه برداری.

نظرات شما:

منتظر خوندن نظر ارزشمند تو هستیم.

آزمایشگاه ایده
خبرنامه
آموزش

من خلاق بیدار شو

آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت ... آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت بعضی از افراد در دنبال کردن و رسیدن به اهداف و آرزوهایشان چیست؟
دانلود