نویسنده

  • 0 کاربر نظر خود را گفته اند
  • 0 نفر پسندیدن

چطوری می‌تونیم به نیچ تجاری دست پیدا کنیم؟

نیچ تجاری؛ به ناحیه‌ای تخصصی یا متمرکز از یک بازار گسترده‌تر گفته میشه که مشاغل، برای متمایز شدن در رقابت با بقیه، میتونن از این ویژگی استفاده کنن.
صاحبان مشاغل باید دنبال نیچی باشن که نیازهایی "کمتر" برآورده شده یا "اصلاً" برآورده نشده‌ای رو داشته باشه.
برای پیدا کردن نیچ، باید این استراتژی رو دنبال کنی: مخاطب مورد نظرت رو انتخاب کن، نیازی کمتر برآورده شده یا اصلاً برآورده نشده‌ رو تعریف کن، در مورد مشتریان اولیه‌ات تحقیق کن، برنامه‌ی تجارتت رو ایجاد کن و شغلت رو برای مخاطب‌های خاصت، در معرض بازاریابی قرار بدی.
چه در یک صنعت منحصر به فرد باشی چه در یک بازار اشباع شده فعالیت کنی؛ مهمه که در رقابتت متمایز باشی تا بتونی مخاطب‌ها رو جلب کنی. برای انجام این کار، کارآفرینان باید یک نیچ تجاری خاص پیدا کنن تا استراتژی بازار رو هدف‌گذاری و اصلاح کنن تا بتونن مخاطب رو با اون وفق بدن.

نیچ تجاری چیه؟

نیچ تجاری؛ ناحیه‌ای تخصصی یا متمرکز از یک بازار گسترده‌تریه که تجارتت به طور خاص، در اون فعالیت میکنه.

 

شارلین والترز
 

والترز به Business News Daily گفت: یک نیچ تجاری یک خلأ در بازار فعلیه که در اون پیشنهاد فروش ویژه، توسط گروهی از مشتری‌ها یا مخاطب‌های هدف مورد استقبال قرار می‌گیره. این مخاطب هدف ممکنه مخاطبی باشه که نیاز برآورده نشده‌ای داشته باشه و یا پتانسیل بزرگی در بازار داشته باشه.

پیدا کردن یک نیچ برای صاحبان مشاغل کوچک کار بسیار مهمیه. کسایی که میخوان یک جریان مداومی از درآمد ایجاد کنن و مخاطب وفادار هم ایجاد بشه. والترز میگه: که یک بازار نیچ مستحکم، بهت کمک میکنه تا به جای اینکه با رقبا، رقابت کنی، یک گروه خاصی از مشتریان بخوان از تجارتت خرید کنن.

مت وودلی (Matt Woodley) کارآفرین آنلاین، موسس MoverFocus.com و طرفدار گسترش بازار نیچه گفت: ایجاد مشاغل در بازار نیچ، بعضی وقت‌ها به کارآفرینان این امکان رو میده که قیمت بالاتری رو برای محصولات یا خدماتشون داشته باشن. نسبت عرضه و تقاضا، به ویژه برای کسایی که در صنعت جدید پیشگام هستن، میتونه خیلی سودآور باشه و این فرصت رو بهت میده تا بتونی در زمینه‌ی تجارتت متخصص و پیشگام باشی.

مثال‌هایی از بازار نیچ

در هر صنعتی، چندین بازار نیچ وجود داره. اگه به کالای بسیار خاصی فکر می‌کنی که یکی از نیازهای منحصر به فردی رو تامین میکنه، احتمالاً میتونه به عنوان ایده‌ی ‌تجاری نیچ طبقه‌بندی بشه. والترز به عنوان مثال به بازار لباس‌های ضد چروک اشاره کرد و گفت: اگه یک شرکت پوشاک می‌خواست گروه زنان مدیری که دائم در مسافرت هستن رو هدف قرار بدن، منطقیه که لباس‌هایی تولید کنن که چروک نمیشن تا بتونن نیاز خاص اونا رو برآورده کنن.
 


وقتی که از وودلی درباره‌ی تجارت نیچ سودآور سؤال شد به Diapers.com اشاره کرد و توضیح داد که چطور این شرکت تونسته به موفقیت در بازار بزرگ نیچ برسه. اون گفت: "وجود خیلی از مشاغل نیچ، که خلأیی رو در بازار پر میکنن و ناشناخته بودن، در بازار امروز خیلی ضروریه. این شرکت، سرویس تحویل پوشک در نیوجرسی با خدمات مناسب و مقرون به صرفه‌ای رو فراهم کرده بود. خیلی از والدین به اونا اعتماد کردن و مشتری شدن. این شرکت در آخر با قیمت ۵۴۵ میلیون دلار به آمازون فروخته شد".

استراتژی نیچ چطوریه؟

حالا که فهمیدی بازار نیچ چیه، چطور یک نیچ تجاری برای شرکتت ایجاد میکنی؟ با توجه به صحبت‌های والترز و وودلی، یک استراتژی نیچ پنج مرحله‌ای رو برای کارآفرینان ایجاد کردیم:

۱. مخاطب هدفت رو انتخاب کن:

برای شناسایی نیچ، میتونی با انتخاب بازار عمومی کارت رو شروع کنی. وودلی: "میتونی روی مناطقی که با اونا آشنایی داری تمرکز کنی و بعد زیرگروه‌های موجود در اون رو شناسایی کنی."

۲. یک نیاز اصلاً برآورده نشده یا کم‌تر برآورده شده رو تعریف کن:

مخاطب مورد نظرت رو تجزیه و تحلیل کن و شکاف‌های موجود در بازار رو مشخص کن. والترز: "محصولات یا خدماتت؛ باید یک نقطه ضعفی که مخاطبت اونو تجربه میکنه، رو پوشش بده. قسمتی رو انتخاب کن که رشد پیش‌بینی شده داشته باشه."

۳. درباره‌ی مشتریت تحقیق کن:

والترز و وودلی، هردو بر تحقیق درباره‌ی مخاطبان هدف؛ برای درک نیازها‌، اهداف‌، انگیزه‌ها، ناامیدی‌ها و انتظارات تأکید میکنن. والترز: "مشارکت مخاطبان در توسعه‌ی MVP (حداقل محصول قابل اجرا) ضروریه و این کار رو باید در اول کارت انجام بدی. تو باید بررسی‌های منظم رو برای نگهداری از پایگاه مشتری و توجه به رقابتت انجام بدی."

۴. برنامه کاریت رو ایجاد کن:

وودلی: "برای ایجاد طرحی كه میخوای اجرا کنی و چه نیاز رو برآورده كنی؛ باید مشتری ایده‌آلت رو توصیف كنی و در مورد مدل قیمت‌گذاری تصمیم بگیری. ایده‌ی تجاریت رو تنظیم کن تا بتونی با چیزهایی که درباره‌ی مخاطب هدفت یاد گرفتی، کارت رو پیش ببری."

۵. تجارتت رو برای مخاطبان خاصت بازاریابی کن:

باید تلاش‌های بازاریابیت به خوبی متمرکز باشه. وودلی: "تبلیغات هدفمند، پست‌های وبلاگ و پادکست‌ها؛ ابزارهای ارزشمندی برای رسیدن پیامت، به افرادیه که احتمالاً به ایده تجاری نیچت علاقه دارن. وودلی: "مثلاً یک استراتژی بازاریابی هدفمند، برای تجارتی کوچکی که غذاهای گیاهی آماده میفروشه، میتونه شرکت در یک پادکست یا یک برنامه رادیویی محلی، با موضوع غذاهای سالم باشه.

این مرحله‌ها میتونه بهت کمک کنه تا بتونی صورت موفقیت آمیزی، به مشتریان هدفت کمک کنی.

 

چطور میتونی بازار نیچ‌های تجاری رو شناسایی کنی و مسلط بشی؟

کارشناسان میگن در اینجا چند عامل اصلی برای مصرف‌کننده وجود داره که باید وقتی که میخوای بازار نیچ رو بشناسی و مسلط بشی، اونا رو در نظر بگیری.

وقتی برای مخاطب‌های بلقوه بازاریابی میکنی، این نکته‌ها رو در نظر بگیر:

۱. مشتریانی که به راحتی قابل شناسایین

مشتریان بالقوه‌ای که به راحتی قابل مشاهده‌ان، ویژگیه یک نیچ بزرگ تجاریه. جری راکلی (Jerry Rackley) تحلیلگر ارشد تحقیقات بازاریابی و مشاوره شرکت  Demand Metricمیگه: باید به آسونی تشخیص بدی که با چه کسایی و با چه ویژگی‌هایی، تجارت کنی. اگه تو نمی‌تونی مشتریان ایده‌آلت رو در یک قسمت بشناسی، برنامه‌کاریت بی‌فایده‌ست.

۲. مشتریان به راحتی در دسترسن

راکلی میگه: برای این که یک نیچ تجاری سودآوری داشته باشه، مشتریان بالقوه تو باید در دسترس باشن و دسترسی به اونا نیز باید مقرون به صرفه باشه. در غیر این صورت ایده‌ی عالی تو ناکارآمد میشه.

راکلی گفت: مثلاً من می‌تونم راه حلی ایده‌آلی برای کسایی که در مغولستان بزچرانی میکنن رو ارائه کنم، اما من هیچ راهی برای دسترسی به اونا رو ندارم. دسترسی نداشتن یک طرح تجاری، برای تو نتیجه‌ای نداره.

۳. نیازهای کمتر برآورده شده یا اصلاً برآورده نشده‌

مک‌لاین پیشنهاد میکنه که قبل از شروع کار، در زمینه‌ی تجارتت تحقیق کن. اون میگه که: "در بیشتر تجارت‌ها، بازارهایی وجود داره که کم‌تر بهش توجه شده یا نادیده گرفته شده. بازارهایی هم وجود دارن که خدمات ضعیفی ارائه میدن. مثلاً در ‌وب‌هاستینگ، میتونی با استفاده ازگوگل آنالیتیکس و گوگل ادوردز، جستجوهایی رو پیدا کنی که نتیجه‌ای نداشتن یا گروه‌هایی پیدا کنی که نیازهاشون برآورده نشده. راه دیگه برای پیدا کردن نیچ، جستجو در ایندکس‌های رتبه‌بندی و سایت‌هایه که خدمات مشتریان ضعیفی داره."

۴. یک بازار بزرگ بلقوه

برای اینکه کسب‌وکارت سودآور باشه؛ باید بازار و نیچت به اندازه کافی بزرگ باشه که بتونی در اون با فروش محصولات و خدماتت، درآمد کسب کنی.
راکلی: "علاوه بر شناسایی و دسترسی به مشتریان بالقوه، باید تعداد کافی از اونا هم وجود داشته باشن. بازار بالقوه برای هر تجارتی، باید اندازه و تراکمی داشته باشه که ضمانت سرمایه‌گذاری برای ورود به اون بازار رو ایجاد کنه."
راکلی یک مثال میزنه: "داشتن یک راه حل تجاری عالی، برای کسایی که تا حالا روی سطح ماه قدم گذاشتن، مناسب نیست. شاید شناسایی و حتی دسترسی به ماه‌نوردها وجود داشته باشه، ولی تعدادشون اونقدری نیست که بتونیم اونا رو به عنوان یک نیچ تجاری مناسب در نظر بگیریم. گروه کوچیکی از مشتریان بالقوه، به معنی پتانسیل رشد کم یا بدون رشده. این موضوع یکی از مسائل انتقادیه که همیشه درباره‌ی سودآوری تجارت نیچ مطرحه."

نتیجه‌گیری

بازار نیچ، بازار دست نخورده‌ایه که می‌تونه کمتر شناخته شده یا اصلاً شناخته نشده باشه. اگه بتونی این بازار رو پیدا کنی و روی اون تمرکز کنی، میتونی به موفقیت‌های زیادی برسی. نیچ، حتماً نباید بازار خیلی عجیبی باشه یا جلوی چشم هیچ‌ کسی نباشه. شاید فعالیت تجاری الان تو، نزدیک به اون داره انجام میشه. بازار نیچ رو پیدا و کن و با برنامه‌ریزی و نکاتی که بهت گفتیم خودت رو متمایز کن.

نظرات شما:

منتظر خوندن نظر ارزشمند تو هستیم.

آزمایشگاه ایده
خبرنامه
آموزش

من خلاق بیدار شو

آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت ... آیا تاکنون از خود پرسیده اید که رمز موفقیت بعضی از افراد در دنبال کردن و رسیدن به اهداف و آرزوهایشان چیست؟
دانلود